معرفی مرکز رشد واحدهای فناوری تفت
وجود ظرفيتهای اقتصادی فراوان در شهرستان تفت و اهتمام دولت به گسترش زيرساختهاي توسعه علمي و فناوري باعث گرديد اقدامات اجرايي به منظور راهاندازي مركز رشد فناوري در شهرستان تفت با پيگيري و مساعدت فرمانداري تفت و دانشگاه آزاد اسلامی تفت و همكاري پارک علم و فناوری استان یزد و با امضای تفاهمنامهای در مورخ 1389/8/9 با راهاندازي ساختمان مركز رشد فناوری تفت شروع شود (بنا به دلایلی از جمله مشغلههای کاری مدیران مرکز، و مهمتر از آن بدون مجوز بودن فعالیت مرکز رشد فناوری تفت این مرکز در بین سالهای 1387 تا 1390 عملکرد مناسبی نداشته است).
با تغییر مدیریت عالی شهرستان و اهتمام جدی فرماندار وقت (آقای ابوالقاسم دهقان) و تأکید ایشان به تأسیس مرکز رشد فناوری در شهرستان تفت تفاهمنامه دیگری به شماره 10/86 مورخ 1391/1/16 بین فرمانداري تفت و شرکت ملی صنایع مس ایران (طرح معادن مس تفت) و پارک علم و فناوری استان یزد برای راهاندازی مجدد این مرکز منعقد و آقای مسعود نیک سیرت بهعنوان مسئول راهاندازی مرکز رشد واحدهای فناوری تفت انتخاب شد.
سرانجام با پیگیریهای بی وقفه در هفتاد و پنجمین نشست کمیته تخصصی فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شده در مورخ 1391/7/9 با صدور مجوز اصولی مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان تفت به شماره 3/1776601 مورخ 1391/9/6 موافقت شد.
لازم به ذکر است بر اساس مجوز فعالیت صادر شده برای مرکز رشد، زمینههای کاری مرکز، كمك به ايجاد شركتهاي فناور در حوزههاي گردشگری، کشاورزی (فرآوری انار، توسعه کشت گلخانهای)، فرآوری مواد معدنی (فرآوری مس، سرب و روی) و سایر حوزههای مرتبط با توجه به ظرفيتهای منطقه در نظر گرفته شد. البته همانگونه که در ادامه خواهد آمد انتخاب حوزه کاری فرآوری مواد معدنی به دلیل اخذ حمایت طرح معادن مس تفت بهعنوان سازمان همکار مرکز رشد بوده است. ولی با تعطیل شدن فعالیت این طرح، و عدم فعالیت معادن بزرگ در شهرستان، عملا مرکز فعالیتی در این زمینه ندارد.